Lokasyon
Türkmen Mahallesi Hülya Koçyiğit Bulvarı Green paradise 1 Sitesi A Blok D:2
Kuşadası / AYDIN / TURKEY
İletişim
kusadasidentist@hotmail.com
Telefon: +90 532 216 57 50
WhatsApp: +90 256 612 30 30

Kanal Tedavisi

Dişin kökünde ve ağızda gözüken kısmında bulunan damar ve sinir dokusunun temizlenmesi ile oluşturulan boşluğun biouyumlu materyaller ile sızdırmaz şekilde doldurulmasıdır.

Hangi Durumlarda Yapılmalı?

Diş çürüğüne dolgu ile müdahalenin yetersiz kaldığı durumlarda, iltihaplanma varsa, diş çürüğü ilerlediyse, acılı ve ağrılıysa uygulanır.

  • Tedavi Süresi

    Bir seans 30-60 dk

  • Yaş Kitlesi

    18-65 yaş

  • Ağrılı Mı?

    Hayır

TEDAVİ HAKKINDA

Kanal Tedavisi Nedir?

Genellikle dişin damar sinir paketine (pulpa odası) kadar ilerlemiş diş çürüklerinde kanal tedavisi uygulanır. Bunun dışında travma (çarpma) kaplama için diş kesimi yapılırken gerekebilmektedir. Hastanın haberi olmadan kronik apseler oluşabilmektedir. Yani kanal tedavisi olmadan önce ağrı oluşması kesin değildir.

Hastaların altı aylık kontrollere gitmeleri radyolojik olarak incelenmesi ve ağız içi muayene yapılması gerekmektedir. Kanal tedavisi sonrası yaşanan en büyük sıkıntı dişin renk değiştirmesidir. Dişin restorasyonunu çok iyi planlanarak geride çürük kalmadığına emin olunarak yapılmalıdır. Kanal tedavili diş sıvı kaybına uğradığı için canlı dişlere göre daha kırılgandır.

TEDAVİ HAKKINDA

Kuşadası Kanal Tedavisi

Madde kaybı çok ise laboratuvar ortamında hazırlanan inley onleyler tercih edilebilmektedir. Kanal tedavisi yapılmış diş tekrar iltihap ve ağrı yapabilir. Mikro sızıntı veya kanal tedavisinin doğru yapılmaması sonucu kök kanallarında ilerleyen bakteriler kemik dokusuna kadar ulaşabilir. Böyle durumlarda tekrar kanal tedavisi uygulanabilir.

Kanal tedavisi ile iyileştirilemeyen apse durumunda apikal rezeksiyon yapılabilinir. Apikal rezeksiyon Cerrahi yolla kök ucunun ve iltihap dokusu temizlenmesi işlemidir.

AYRINTI

Biraz Bilgi

Kanal tedavisi kaç dakika sürer sorusunun yanıtı ise ortalama olarak bir seans 30 – 60 dakika arasında sürebilir şeklindedir. Ancak kanal tedavi yapılacak dişin birden fazla kökü varsa bu işlem 2 saate kadar uzayabilir. Karmaşık durumlar veya ek tedaviler gerektiren durumlarda da tedavi süreleri daha uzun olabilir.

İSTATİSTİK

Şimdiye Kadar

0

başarılı tedavi

İmplant tedavilerimizde başarı oranımız %98.2’dir.

0

ne olabilir?

Eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini sağlamak…

KANAL TEDAVİSİ İLE İLGİLİ

Sık Sorulan Sorular

Kanal tedavisi (endodonti) ne zaman gereklidir?

Başlangıç aşamasında çürük tedavi edilmezse ilerler ve dişin sinirine ulaşarak burada iltihaba neden olabilir (pulpitis). Bu durumda kanal tedavisi uygulanması gerekir. Kron köprü restorasyonları sırasında dişin siniri (pulpası) açığa çıkmaktadır. Bu durum şiddetli ağrıya neden olacağından kanal tedavisi gerekebilir. Travmaya maruz kalan dişlerde bazı durumlarda kanal tedavisi gerekebilmektedir. Bunu tam olarak tespit etmek için radyografi alınmalıdır.

Kanal tedavisi ağrılı bir işlem midir?

İşlem sırasında lokal anestezi kullanıldığı için herhangi bir ağrı olmaz. Tedavi sonrasındaki hafif hassasiyetler için uygun bir ağrı kesici kullanılabilmektedir.

Seans süreleri ne kadar? Normal şartlarda en iyisi tek seansta kanal tedavisinin bitirilmesidir. Ancak enfekte bir dişte, enfeksiyonun durumuna göre iki veya üç seans da sürebilmektedir. Böyle durumlarda seans aralarında dişe uygun antiseptik pansumanlar konarak geçici dolgularla dişin üzerinin kapatılması gerekir.

Kanal tedavisi yapılmazsa ne olur?

Yapılmayan vakalarda; şiddetli diş ağrısı en sık görülen komplikasyondur. Bir süre sonra pulpanın canlılığını yitirmesiyle ağrı kesilmektedir. Ancak bu durumda da enfeksiyon sinsi bir şekilde ilerleyerek çene kemiğine sıçrayabilir. Hem sorunlu dişin hem de komşu dişlerin kaybıyla sonuçlanan istenmeyen durumlarla karşılaşılabilinir.

Kanal tedavisi yapılan dişim kurtulmuş mudur?

Hayır, dişinizin daha işi bitmemiştir, kök kanalları doldurulan dişinizin üstüne eğer fazla madde kaybı yoksa normal dolgu yapmak, fazla madde kaybı varsa kalan diş duvarlarınızı destekleyecek, onların ilerde kırılmasını engelleyecek porselen dolgu (inley) gerekmektedir . Eğer hiç diş duvarınız kalmamışsa kök kanalınızdan destek alan bir post yapılıp üzerine kuron kaplama yapmak gerekmektedir ki dişinizi aynı şekilde kullanmaya devam edebilesiniz.

Kanal tedavisi dişi öldürür mü?

Eskiden kalma bir inanışla “kanal tedavisi dişi öldürür ” düşüncesi gerçeği yansıtmamaktadır. Kanal tedavisiyle dişin içindeki canlı doku alındıktan sonra dişiniz sıcağa ve soğuğa karşı hissiz hale gelir; ama çene kemiğinden ve çevre dokulardan gelen damar veya sinirlerle görevine devam eder ve kemik içinde tutunur. Tedavi sonrası yapılacak uygun bir dolgu ya da restorasyon yardımıyla çok rahat çiğneyebilir ya da dişinizi protez ayağı olarak kullanabilirsiniz.

Neden dişimi çektirmiyorum?

Bazı hastalar, kanal tedavisi yerine dişimi çektirsem, yerine köprü ya da implant yaptırsam daha iyi olur diye düşünmektedirler. Hiçbir protez sizin kendi dişinizin yerini tutamaz.

Geri

Size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak için çerez kullanıyoruz. Çerez Politikası

Whatsapp