Lokasyon
Türkmen Mahallesi Hülya Koçyiğit Bulvarı Green paradise 1 Sitesi A Blok D:2
Kuşadası / AYDIN / TURKEY
İletişim
kusadasidentist@hotmail.com
Telefon: +90 532 216 57 50
WhatsApp: +90 256 612 30 30

Diş Taşı Temizliği

Tükürükte bulunan kalsiyumun, diş yüzeylerinde biriken bakteri plağı üzerinde çökelmesi sonucu ortaya diş taşı çıkmaktadır.

Hangi Durumlarda Yapılmalı?

Diş taşlarının oluşması durumunda ultrasonik cihazlarla diş yüzeyinden uzaklaştırılır.

  • Tedavi Süresi

    30 dk - 1 Saat

  • Yaş Kitlesi

    18-65 yaş

  • Ağrılı Mı?

    Hayır

TEDAVİ HAKKINDA

Diş Taşı Temizliği Nedir?

Tükürükte bulunan kalsiyumun, diş yüzeylerinde biriken bakteri plağı üzerinde çökelmesi sonucu diş taşları oluşur. Bu taşların ultrasonik cihazlarla diş yüzeyinden uzaklaştırılmasına diş taşı temizliği (detertraj) denir.

Diş taşları, diş eti çekilmelerine, diş eti kanamalarına ve ileri düzeyde diş eti hastalıklarına neden olur. Bunların temizliği ile ağız kokusu, tat bozuklukları ve çürük oluşumlarını engellenmiş olur. Ağıza rahatlık getirir ve taşların oluşturduğu kötü görüntüyü ortadan kaldırır.

TEDAVİ HAKKINDA

Kuşadası Diş Taşı Temizliği

Profesyonel diş taşı temizliğinin hiçbir zararı bulunmamaktadır. Diş taşı temizliği, anestezi olmadan yapılmaktadır ve diş eti çekilmesi olan bölgeler hariç herhangi bir ağrı hissedilmemektedir.

Bu bölgelerde hafif hassasiyetler olabilir. Kliniğimiz içerisinde yapılan bu tedavi için bizlere ulaşabilir, Kuşadası diş taşı temizliği hakkında direkt olarak bilgi edinebilirsiniz.

AYRINTI

Biraz Bilgi

Diş taşı temizliğinin ardından hasta 2 saat boyunca hiçbir şey içmemeli ve yememelidir. İlk 24 saat içerisinde sıcak ve soğuk şeylerden uzak durulmalıdır. Temizleme işleminin ardından diş etlerinde sızıntı olması ve birkaç gün soğuk sıcak hassasiyeti yaşanması mümkündür.

İSTATİSTİK

Şimdiye Kadar

0

başarılı tedavi

İmplant tedavilerimizde başarı oranımız %98.2’dir.

0

ne olabilir?

Eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini sağlamak…

DAHA FAZLA

Detay

Diş taşı temizliğinden sonra tekrar çıkar mı?

Diş taşı temizliği bir kez yaptırılınca ne yazık ki yeniden oluşmasının engellenmesi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle düzenli olarak altı ayda bir yaptırılmalıdır.

Diş taşı olmaması için ne yapmalı?

Düzenli olarak diş fırçalamak: Dişleri düzenli olarak, günde en az iki kez fırçalamak, plak oluşumunu ve dolayısıyla da diş taşı oluşumunu önler.

Diş ipi kullanımı: Etkili bir diş temizliği için diş ipi kullanmak gereklidir. Diş ipi kullanımı da diş taşı oluşma riskini azaltmaya yardımcı olur.

Geri

Size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak için çerez kullanıyoruz. Çerez Politikası

Whatsapp